Grassoorten

Verschillende grassoorten

Er zijn veel verschillende soorten gras die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Hieronder volgt een opsomming van de meest voorkomende soorten gras:

  1. Engels raaigras: Engels raaigras is een snelgroeiend gras dat goed geschikt is voor speelvelden en sportvelden. Het heeft een hoge sierwaarde en is bestand tegen intensief gebruik.

  2. Veldbeemdgras: Veldbeemdgras is een sterk en dicht gras dat goed geschikt is voor gazons. Het kan goed tegen betreding en is daarom ook geschikt voor speelvelden. Het heeft een mooie donkergroene kleur en groeit goed in de schaduw.

  3. Roodzwenkgras: Roodzwenkgras is een gras dat goed geschikt is voor schaduwrijke plekken. Het heeft een fijne structuur en groeit langzaam, waardoor het weinig onderhoud nodig heeft. Het is ook goed bestand tegen droogte.

  4. Festuca: Festuca is een gras dat goed geschikt is voor rotstuinen en borders. Het heeft een fijne structuur en groeit in compacte pollen. Het is goed bestand tegen droogte en heeft weinig onderhoud nodig.

  5. Schapengras: Schapengras is een gras dat goed geschikt is voor natte gronden en moerassen. Het heeft een fijne structuur en groeit in compacte pollen. Het is goed bestand tegen natte omstandigheden en kan daarom ook goed gebruikt worden bij vijvers en waterpartijen.

Het kiezen van het juiste type gras is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het gebruik en de gewenste uitstraling. Door rekening te houden met deze factoren en het juiste type gras te kiezen, kan er een mooi en functioneel gazon of veld worden gecreëerd.

Leave A Comment